- Forside
- Køn
- Kroppen
- Køn
- Kønsidentitet
- Pronominer
- Biologisk køn
- At skifte køn (transitionere)
- Kønsroller
- Film om køn & kønsidentitet
- Pigekroppen
- Pubertet
- Tissekonen
- Menstruation
- Bind, tampon og menstruationskop
- Onani
- Drengekroppen
- Pubertet
- Tissemanden
- Rejsning
- Onani
- Sæd
- Den non-binære eller transkønnede krop
- Refleksions & dialogspørgsmål
- Kærester
- Sex
- Grænser
- Samtykke
- Hvad betyder samtykke
- Hvordan viser du, at du har lyst
- At mærke andres graenser
- Du bestemmer
- Refleksions & dialogspørgsmål
- Vær tydelig i dit sprog og kropssprog
- At mærke dig selv
- Film om grænser & samtykke
- Seksuelle overgreb
- Hvad er et seksuelt overgreb
- Fysisk seksuelt overgreb
- Seksuelle overgreb uden fysisk kontakt
- Gode råd
- Psykiske seksuelle overgreb
- Det skal du gøre, hvis du har været udsat for et seksuelt overgreb
- Hvem kan jeg snakke med
- Hvad kan du gøre
- Reaktioner efter et seksuelt overgreb
- Sociale og adfærdsmæssige reaktioner
- Fysiske reaktioner
- Tegn på at du har udsat en anden for et seksuelt overgreb
- Fysiske seksuelle overgreb
- Overgreb uden fysisk kontakt
- Psykiske seksuelle overgreb
- Seksuel afpresning
- Hævnporno
- Lovgivning
- Hjælp
- Gode råd
- Om os

Menstruation
Menstruation er blod, der kommer ud af skedeåbningen. Menstruation er et tegn på, at pigen er kønsmoden og nu er i stand til at blive gravid, hvis hun har sex med en dreng. Det er helt normalt, og det er ikke farligt at have menstruation.Den første menstruation kommer som regel når pigen er mellem 10-15 år.

Menstruation
Menstruation er kroppens måde at rense sig selv, og den er et tegn på, at alt fungerer som det skal.Menstruationen kommer med ca. 28-32 dages mellemrum. Det kaldes en cyklus. Nogle pigers menstruation kommer med samme mellemrum hver gang. For andre kan det være forskelligt. Noget prævention kan også påvirke pigers cyklus.

Menstruation
I hver cyklus gør livmoderen sig klar til at kunne tage imod et befrugtet æg. Livmoderslimhinden bliver tykkere og mere blodfyldt. Hvis et æg er blevet befrugtet, sætter det sig fast i livmoderen, og pigen er nu gravid. Det er et befrugtet æg i en blodfyldt livmoder, du kan se på tegningen.
Menstruation
Tidspunktet for ægløsning er forskellig fra person til person. Der er størst chance for at blive gravid ved sex i de tre dage op til ægløsning. Tidspunktet for ægløsning sker oftest 14 dage før næste menstruation, men afhænger af menstruationscyklus.Man kan blive gravid uanset hvor i sin cyklus man befinder sig. Derfor er det en god ide altid at bruge prævention, hvis man ikke vil blive gravid.

Menstruation
Når en dreng og en pige har sex, og drengen får udløsning i pigens tissekone, kan pigen blive gravid. Det sker, når sædcellerne fra drengen møder en ægcelle i pigens krop.De fleste opdager at de er gravide ved at menstruationen ikke kommer som den plejer. Der kan dog være flere grunde til at en menstruation udebliver når du er ung. Er du i tvivl kan du altid tage en graviditetstest, der kan købes i alle supermarkeder og apoteker.

Menstruation
En graviditet tager ca. 9 måneder (40 uger). Mange piger/kvinder får kvalme under graviditeten og kroppen begynder at ændre sig. Du kan læse mere om udviklingen af fosteret ved at klikke her.Er I blevet gravid skal I finde ud af om I gerne vil have et barn nu eller om I ikke er klar og gerne vil have en abort eller bortadoptere barnet. I kan få hjælp og vejledning hos en læge – det behøver ikke være din egen læge.

Menstruation
ABORTAlle piger og kvinder har ret til at vælge at afbryde deres graviditet og få en abort.
Der skelnes mellem spontan abort og provokeret abort.
- En spontant abort er når graviditeten går til grunde af sig selv.
- En provokeret abort er, når man selv vælger at få en abort. Aborten bliver fortaget på et hospitaler eller i gynækologiske klinikker. Der findes to metoder: kirurgisk abort og medicinsk abort. Du kan læse mere om abort ved at klikke her.

Menstruation
Hvis ægget ikke er befrugtet, vil kroppen afstøde livmoderslimhinden og gøre sig klar til næste cyklus. Menstruationsblodet indeholder derfor blod fra livmoderslimhinden, og er et tegn på at alt virker, som det skal.
Menstruation
Menstruationsblødningen varer ca. 3-7 dage. Der kommer i alt ca. 0,5 dl blod i løbet af menstruationen. Det svarer ca. til 2-3 spiseskefulde blod. Blodet kan have forskellige farver i løbet af perioden. Det kan være mørkebrunt eller rødt.
Menstruation
Menstruationsblodet kan have en særlig lugt. Du behøver ikke vaske dig mere end normalt, men synes du det lugter, kan du vaske dig oftere. Det er bedst for din tissekone, hvis du kun bruger vand og undgår sæbe, da det kan skabe ubalance og give irritation.Menstruation
Se en video om menstruation her:

Menstruation
Det er ikke alle, der mærker noget, når de har menstruation, men nogen kan godt få ondt i ryggen, maven eller hovedet. Nogle gange kan det hjælpe at bevæge sig, f.eks. gå eller løbe en tur. Andre gange er det godt at ligge under dynen med en varmedunk på maven.
Menstruation
Andre får meget ondt og må tage piller mod smerterne. Hvis du får meget ondt under menstruationen kan du tale med din læge eller andre der kan hjælpe dig.
Menstruation
Lige før og under menstruationen kan nogle piger godt opleve store humørsvingninger. Det ene øjeblik er de glade og det næste meget kede af det. Det er helt normalt. Nogle kan også opleve at være meget trætte.
Menstruation
Du kan gøre alt du plejer, mens du har menstruation. Hvis du har lyst, kan du også have sex, mens du har menstruation. Hvis du skal i svømmehallen, skal du bruge en tampon eller menstruationskop.
Menstruation
GYNÆKOLOGISK UNDERSØGELSEDe fleste piger vil opleve, at de skal have foretaget en underlivsundersøgelse. Det kaldes en gynækologisk undersøgelse.
Ved en underlivsundersøgelse tjekker en læge, om alt er som det skal være i underlivet.
Du kan få foretaget en underlivsundersøgelse, for eksempel hvis du har svie og smerter i underlivet, hvis du vil have særlige former for prævention, hvis du tror, at du har en kønssygdom eller hvis du tror, at du er gravid.
Menstruation
GYNÆKOLOGISK UNDERSØGELSEHer kan du se en video om hvordan en underlivsundersøgelse foregår og hvordan kvindekroppen ser ud.

Menstruation
Du kan måske være lidt nervøs før en gynækologisk undersøgelse. Det er helt normalt. Lægen er dog vant til at lave undersøgelsen og har gjort det mange gange før. Hvis du vil, kan du tage en med, du stoler på.